dimecres, 29 d’abril del 2015

II+D: JA ENS HAN ARRIBAT ELS CUCS DE SEDA- manetenimet del seu hàbitat



La cria de papallones de la seda és una activitat senzilla que hem iniciat a la classe i que permet que els infants descobreixin la complexitat del cicle vital de les papallones per mitjà de l’observació directa i la vivència d’aquest fenomen. 
És una activitat amb un gran potencial per treballar amb els infants el sentiment de responsabilitat, de respecte i de cura dels éssers vius, i el de confiança en ells hora, és mateixos i en els altres.
Això implica participar, si és possible, en les tasques de recol·lecció de l’aliment, de neteja de l’habitacle dels animals, d’observació diària i recollida de les dades

Què necessiten les erugues per viure?
Amb l'arribada de les primeres erugues, se’ls ha de subministrar l’aliment que necessiten:
fulles de morera tallades en trossos petits. Quan els cucs de seda tenen quatre dies, ja se’ls pot donar fulles senceres.
Les fulles de morera han de ser tendres i fresques. Si bé la quantitat de fulles no ha de ser excessiva, sí que el subministrament ha de ser continu perquè no els falti menjar fresc.

On trobem l'aliment dels cucs?

Cal tenir en compte que durant la cria es necessitarà disposar
d’una gran quantitat de fulles de morera fresques, i això implica tenir un arbre d’aquesta espècie a l’abast.
Hi ha maneres de conservar les fulles fresques durant uns quants dies un cop collides de l’arbre; però, tot i això, durant el període d’alimentació caldrà recórrer a l’arbre diverses vegades.

Com mantenim el seu hàbitat net?
A mesura que les erugues mengen i creixen, cal fer neteges periòdiques del recipient on estan.

La periodicitat variarà en funció de la quantitat d’erugues que hi hagi, però fóra bo que no sobrepassés els tres o quatre dies. Per fer la neteja, cal traslladar les erugues a un paper net i sec i posar aquest en el lloc del paper brut de la capsa.

podeu fer un cop d'ull a la web següent per saber-ne més:

D’ aquesta manera veurem que al cap d’ uns dies els cucs experimenten una metamorfosi i es converteixen en papallones.

US DEMANEM AJUDA PORTANT A L'AULA FULLES  DE MORERA PELS NOSTRES CUCS! Moltes gràcies per endavant!