dilluns, 24 d’abril del 2017

P4, TRIBU DE LES MARIETES: COMENCEM UNA NOVA II+D!


Aquest matí, a la rotllana, hem començat UNA NOVA II+D:

"QUI CREIEU QUE ÉS MÉS FORTA, LA FORMIGA O L'ELEFANT?"

La II+D de les Formigues, tot i centrar-se en l’àrea de descoberta de l’entorn natural i social, i seguint l’estil metodològic del Currículum d’Escola Pia Catalunya, donarà molta importància a la conversa i a les preguntes que es formulen els nens i nenes per ajudar-los a reconstruir nous aprenentatges. .
Formular la pregunta amb la paraula CREIEU i amb l’ús de l’article la/el convida a l’alumne a ser ell/a el propi protagonista del seu aprenentatge a través de les descobertes individuals i/o col·lectives que farà al llarg de tot el procés.
Els alumnes descobriran més coses fent ús del coneixement científic basat en l’observació, l’exploració, l’anàlisi, la classificació-catalogació, la nomenclatura, la construcció d’hipòtesis i la verificació d’aquestes a través de l’experimentació. Alhora, es treballarà la part més creativa i expressiva de l’alumne a través de l’expressió verbal, corporal i plàstica.
Partirem de l’estudi de les formigues comuns i l’elefant africà ja que l’objecte de la pregunta no és aprofundir sobre aquests éssers vius, sinó sobre la relació massa (volum)- força-pes.

PODEU ANAR PORTANT INFORMACIÓ SOBRE LA PREGUNTA QUE HEM FET.

US ANIREM INFORMANT SOBRE ELS NOSTRES DESCOBRIMENTS!
Resultat d'imatges de formigues
PETONS,
MARIETES.