divendres, 29 de novembre del 2019

RECTA FINAL A LA NOSTRA II+D: COM FER FELICIES A LES TORTUGUES?

Famílies,

Aquestes dues darreres setmanes hem fet grans avenços a la nostra II+D: Com podem fer felices a les tortugues? 

Per consolidar els coneixements adquirits durant la recerca hem creat uns diorames (hàbitats) per a cada tipus de tortuga i hem pogut veure quins elements són indispensables perquè les tortugues hi puguin viure en plenitud.

També hem realitzat una comparativa entre les tortugues i nosaltres per esbrinar què tenim en comú, què no per què creiem que això és així. Ha sigut una bona manera de fer bones prediccions sobre què ens pot fer feliços a uns i altres. 

Analitzant la tortuga vam descobrir la duresa de la seva closca i vam aprofitar per sortir al nostre entorn (Plaça Clarà) per identificar la duresa o no d'alguns elements i veure la relació que té la composició d'aquests amb la seva funció. 

Per últim ens hem endinsat dins del bloc de la felicitat on hem descobert unes emocions bàsiques a través del conte El Monstre de Colors, a més hem identificat estímuls que ens afecten emocionalment i els hem classificat, i hem parlat sobre valors i conductes saludables a través de curts d'animació o experiències del dia a dia a l'aula. 

Encara no hem fet tot el camí però estem a la part final. Ens està encantant fer aquest viatge plegat. 

Us deixem algunes fotos de les activitats que us hem explicat.