divendres, 28 d’abril del 2017

LA TRIBU DEL MAR I LES OLORS

Famílies,

A la Tribu del Mar hem començat  la II+D de les olors amb molta empenta. Si ho recordeu ens hem preguntat: Quina olor fa la Tribu del Mar?

Després de sentir una olor –per alguns pudor- d’encens un dia tornant del pati a un dels espais de P5 van començar a sortir preguntes com:  d’on sortia la olor? com arribava la a tots nosaltres? Per a on es movia? Com es movia? Qui o què la movia?...


Aquestes preguntes ens van portar a fer recerca a l’aula i a la mediateca i a fer alguns experiments d’allò més interessants. Ens vam convertir en partícules i ens vam moure i agrupar com a sòlids, líquids i gasos i vam representar amb plastilina tal i com ens imaginàvem que érem.  També vam comprovar com de lluny i ràpid arribava una colònia i un desodorant fent i no fent vent amb la porta de la classe.


Aquesta última setmana hem fet un dels experiments més divertits de l’any. Dins d’uns pots hi havia uns elements que feien olor/pudor i només olorant havíem de descobrir què era.  Vam endevinar olors com la menta, l’all, la taronja, el cafè... Altres com la flor del lilà i el julivert ens va costar més.

Per tancar aquest Bloc 1 ens faltarà anar a descobrir i catalogar les olors que trobarem a un raconet del parc nou (jardí de plantes aromàtiques) i alguna altre activitat més. Esperem que la setmana que ve el temps ens deixi.