dissabte, 27 de gener del 2018

ESPAIS CREATIUS


 QUÈ SÓN ELS ESPAIS CREATIUS?
El projecte espais creatius són diferents espais d'aprenentatge que faciliten el temps i els recursos a l’alumne perquè de manera lliure pugui interactuar amb el material i amb els iguals, a través del joc. Aquesta interacció és una font de creixement i enriquiment mutu.

Perquè SUMMEM ens diu que el nen és social i aprèn en convivència. Els espais creatius faciliten doncs, la convivència i la cooperació entre edats, amb un ventall més ampli de relacions per l’alumnat. 

Per què treballar amb alumnes de P3 i P4?

La proximitat madurativa i de desenvolupament dels diferents llenguatges, amb nens i nenes de 3 i 4 anys, facilita un intercanvi d’experiències i de rols molt interessant. El seu llenguatge és proper, i tot i que no dominen del tot el llenguatge verbal, la seva ment oberta i creativa els facilita l’expressió a través dels altres llenguatges.
Compartim espais comuns: pati, passadís i altell. Compartim mestres i disposem d’un horari flexible i de fraccions de joc al llarg de cada dia.
No tanquem la porta a obrir els espais creatius a tota l’etapa 3-7, amb les adaptacions oportunes. 

Els espais que aquesta setmana hem iniciat són els següents: a l'altell l'espai sensorial, a l'aula de P4 l'espai art, al passadís l'espai construïm, a l'aula de P3 l'espai disfressa't, a la segona aula de P3 i al patí l'espai bocins de realitat i per últim al gimnàs l'espai Yogui Kids.

Per si en voleu saber més: