divendres, 1 de juny del 2018

MATEMÀTIQUES VIVENCIALS


Famílies,

Aquesta setmana hem treballat la consciència dels números dels 0-9 a través d'un joc molt dinàmic amb estructura cooperativa.

Per posar-vos en situació el concepte de “consciència de nombre” fa referència a no només saber contar fins a una quantitat determinada sinó també a saber com s’escriu, com es representa amb unitats, quins nombres té al davant i quins al darrera…

Per això vam organitzar els nens i nenes en grups cooperatius on cada grup rebia una targeta amb un nombre escrit. Un nen l’havia de llegir, dir quin era i ensenyar-lo al company del costat. L’altre havia de confirmar que la resposta era encertada i havia de dir-li al tercer company el número. Aquest tercer donava l’orde a un o dos nens (situats sota la taula per tal de no veure la targeta amb el nombre escrit) d’anar a buscar tants objectes de l’aula com el número de la targeta. Un cop acabat tot el grup comprovava el resultat.
 

Un joc molt divertit i profitós on ells mateixos veuen si han comès un error i són capaços de buscar autonomament la solució (anar a buscar algun objecte més, treure’n algun, calcular mentalment quants en falten...) per tal d’aconseguir l’objectiu.

Fins aviat!