Famílies,
Tot i tenir el
teatre a tocar aquesta setmana hem fet un pas de gegant a la II+D. Durant
aquests dies hem après a veure alguns dels productes que consumim habitualment amb
uns altres ulls. Hem vist com la publicitat dels processats i/o productes poc
saludables és poc fiable, per això, hem parlat d’algunes de les “trampes” que
aquestes empreses fan servir per fer-nos
venir ganes de comprar-los.
De la mà amb aquest
tema, hem iniciat el treball d’interpretació de les etiquetes i hem aconseguit
elaborar 4 pautes bàsiques per detectar si un producte és més o menys
saludable.
Hem de tenir clar
que aquesta part de l’itinerari d’aprenentatge no té l’objectiu d’apartar/abolir
un producte concret de la nostra dieta, sinó, que pretén donar-nos les eines necessàries
per escollir amb consciència un producte o un altre.
Fer-nos grans
comporta prendre decisions i el coneixement ens ajuda fer-ho amb
responsabilitat.
Demà toca treball
de camp i anirem “a primera línia de foc”, al supermercat, a analitzar
diferents productes.
Potser, a partir d’ara,
les compres s’allarguen una mica més del compte per llegir les etiquetes dels
productes.
Fins aviat.