dijous, 27 de febrer del 2020

DUES FAMÍLIES MÉS ENS EXPLIQUEN QUÈ FAN QUAN SOM A L'ESCOLA

Els pares de la Gadea ens expliquen què fa en Guillem a la farmàcia mentre ella és a escola. Què vol dir ser farmacèutic? Què podem trobar a la farmàcia? Què hem de tenir en compte?
Ens han ensenyat ampolles de xarop, comptagotes, gasses, tiretes, etc. Un munt de material que podem trobar a la farmàcia. Ens han explicat quina és la funció de cadascun i quan ho podem utilitzar. Els alumnes han participat explicant algunes de les seves experiències quan estan malalts. 
En Guillem i l'Adriana, han portat un nino per a cada nen/a i, ben bé com si fossin a la farmàcia de veritat, hem fet cua perquè ens assessoressin per curar-lo segons les diferents dolències que presentaven. Cada nen/a ha pogut curar el seu nino seguint aquestes instruccions. Ha estat genial, moltíssimes gràcies família!!!







L'Albert, el pare de la Laura ens ha explicat que fa medicaments per animals, sobretot animals que l'home hagi pogut domesticar com vaques, cavalls, gossos, gats, etc. 
En primer lloc ens ha parlat de la importància de tenir un adult al costat en cas de contacte amb medicaments. Ha portat xeringues per cavalls,  vaques, etc. i ens ha presentat els 3 elements del medicament: la capsa, el prospecte i el contingut. 
Tot seguit, ens hem posat un gorro de laboratori i, a partir d'un dissolvent (aigua) i diversos soluts (sal, arròs, farina, sucre), amb parelles, hem fet mescles. Què hem observat? Al sucre i la sal els encanta l'aigua!! En el cas de la farina s'ha convertit en una mescla blanca i en el cas de l'arròs ha sedimentat al fons. També hem pogut veure que hi ha vegades que no cal remenar, hi ha elements que són efervescents, aquests sí que els encanta l'aigua!! 
Aprofitant que teníem un vas amb aigua i un amb la mescla d'aigua i sal, hem abocat un ou a cadascun d'ells i hem pogut observar que en el primer cas no sura i en el segon cas sí! És màgia? Potser és per la densitat! 
Finalment, amb algunes coses que podem trobar a totes les cases (aigua, sal, sabó de la roba, oli i llet) hem tornat a veure que només posant sal a l'aigua pot ser que canviin moltes coses! Amb la llet i una xeringa fins i tot hem fet esferificacions!! Ha estat genial! moltíssimes gràcies Albert!