diumenge, 23 de novembre del 2014

ACTUEM COM LES NOSTRES DENTS

Durant l'hora de medi, ens hem posat a la pell  de les nostres dents. 
Perquè fos significatiu per a cada alumne, ens hem repartit en grups i hem representat la funció que fa cada dent dins la nostra boca.

A fi de poder-ho portar a terme hem necessitats els següents elements:
- Tisores, forquilles, mà de morter, diverses safates, un tub transparent,   pomes i una mica d'aigua.

Ens endinsem a l'experiment?

Per començar, hem dividit les pomes en quarts i les hem repartit als diversos grups. Hem començat a funcionar com a Incisives, ullals i molars; actuant per separat un dels altres. 


El primer grup, funcionava com a incisives i tallaven la poma amb tisores. El segon grup, com a ullals; aquests, esquinçaven la poma amb forquilles. Finalment  les molars, trituraven la poma amb la mà de morter. 

Un cop engrunada la poma, hem interpretat que el tub seria la tràquea i hem pogut observar si passaven o no els trossos amb l'ajuda de l'aigua (que actuava com a saliva).

Al mateix temps hem observat que actuant per separat els aliments no passaven. Així que hem intentat repetir el mateix procés, però treballant tots amb un únic quart de poma. (Incisives - tallen, Ullals - esquincen i Molars - trituren). Quan la poma ha arribat al final del procés, l'hem fet passar pel tub i hem pogut observar que ben triturada, no tenia cap problema per passar.

Per tant, hem arribat a la conclusió que mastegar bé els aliments quan mengem és molt important per no ennuegar-nos i no patir mals de panxa!!