diumenge, 23 de novembre del 2014

EXPERIMENTEM PER RESOLDRE LA PREGUNTA "PER QUÈ ENS CAUEN LES DENTS?"

Aquesta vegada, hem fet un petit experiment per adonar-nos que les nostres dents són molt importants en el nostre dia a dia. 

Des de l'escola, vam demanar la col·laboració de les famílies, i cada nen va portar una poma que ens va servir per fer un experiment i al mateix temps per esmorzar el dia de la fruita.
En primer lloc, vam intentar parlar sense fer servir les dents (amagant les dents amb ajuda dels llavis). Vam adonar-nos que ens era molt difícil entendre'ns entre nosaltres sense poder vocalitzar ni articular els sons de manera correcte.

D'altra banda, vam intentar mossegar la poma utilitzant només els llavis, sense ajuda de cap dent. Aquesta acció ens va ser impossible

Finalment vam fer el mateix, però aquesta vegada utilitzant les dents, i estat atents a què ens passava si hi havia nens i nenes que ja els havien començat a caure. Vam poder observar que era molt més fàcil i ens anava millor. Així doncs, ens vam preguntar: Tenen la mateixa forma les mossegades si no tenim totes les dents? Se'ns escapa l'aire per dir alguns sons? Ens costa més mossegar la poma?

Aquí us en deixem un recull d'imatges!